• Gratis verzending
  • 30 dagen bedenktijd

Petit Comité - 15 / Mar / 2022

Alles over 925 sterling zilver

Wat is nu ‘echt zilver’ en wat houdt 925 sterling zilver precies in? Welke sieraden verkleuren en welke niet? Wij vertellen het je!

Alles over 925 sterling zilver
Blogs

Wat is ‘echt zilver’? Dit wil je weten over 925 sterling zilver

Online word je doodgegooid (figuurlijk, gelukkig!) met zilveren sieraden. Webshops en online boetieks schieten als paddenstoelen uit de grond met de mooiste en trendy items. Maar wat is nu ‘echt zilver’? Hoe komt het dat de prijzen zo verschillen? Waarom verkleuren sommige sieraden en anderen niet? Wat houdt die ‘925-afdruk’ in het materiaal nu precies in? Wij vertellen het je! Dít is ‘echt zilver’ en dit houdt 925 sterling zilver in.

 

925 sterling zilver: 92,5% zilver

Alle zilveren sieraden van Petit Comité zijn gemaakt van 925 sterling zilver. Dit houdt in dat de sieraden bestaan uit 92,5% (valt het kwartje?) zilver en 7,5% vulmateriaal om de sieraden hun vorm te geven. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: dát is dus echt zilver. Het vulmateriaal, waardoor het geen 999 (99%) zilver is, is nodig om echt kwalitatieve, sterke sieraden te maken. 925 sterling zilver slaat dus op de samenstelling van het materiaal. Leuk weetje! Nu je weet waar 925 voor staat, is het ook leuk om te weten waar ‘Sterling' vandaan komt. Daar zijn verschillende verklaringen voor. De eerste: ‘Sterling’ komt uit de oud-Engelse taal en betekent ‘met een kleine ster’. De zilveren munten in Normandië kregen deze namelijk mee. Een tweede verklaring is een verwerking van het oud-Franse woord ‘esterlin’, wat hard, sterk of standvastig betekent.

 

925 sterling zilver vs. stainless steel

Naast 925 sterling zilver zijn veel zilveren sieraden gemaakt van stainless steel. In het Nederlands en iets minder charmant klinkend? Roestvrij staal. Hierin is er niet per se een beter of slechter, maar gaat het vooral om je persoonlijke voorkeur. Wel is het belangrijk om rekening te houden met eventueel verkleuren en de reactie op je huid. Zo bevatten veel sieraden ‘nikkel’, wat bij sommige mensen zorgt voor een allergische reactie. Sieraden van 925 sterling zilver zijn per definitie nikkelvrij, dus hoef je je hier geen zorgen om te maken.

Ook goed om te weten! Stainless steel sieraden kunnen verkleuren. Dit gebeurt vaak door een combinatie met bodylotion of parfum of door ze te dragen tijdens het zwemmen, douchen en slapen. Geen ramp als je daar rekening mee houdt, maar wel een reden dat onze voorkeur uitgaat naar 925 sterling zilver. Dat zie je ook in onze webshop.

 

Shop sieraden

 

‘Echt zilver’ mooi houden? Zo doe je dat

925 sterling zilver is de meest pure vorm van zilveren sieraden en zorgt er dus voor dat de sieraden hun kleur niet verliezen. De combinatie met 7,5% vulmateriaal geeft de sieraden een mooie glans. Maar hoe houd je ze ook echt mooi? Daar hebben wij een aantal goede tips voor!

  • Verkleuren je zilveren sieraden toch een klein beetje? Geen paniek, dat is niets blijvends. Door invloeden van buitenaf (de PH-zuurgraad van je lichaam, buitenlucht of water) kan dat voorkomen. Met een poetsdoek maak je ze gewoon weer ‘schoon’.
  • Gebruik je parfum, make-up of andere verzorgingsproducten? Doe de sieraden dan even af.
  • Doe de sieraden ook af tijdens het sporten, douchen/zwemmen of schoonmaken. Ze kunnen echt wel tegen water, maar vaak minder goed tegen chloor of schoonmaakmiddelen.
  • Door je sieraden ook af te doen als je gaat slapen, voorkom je dat de zuurgraad van je lichaam in de sieraden trekt
  • Draag je ze (even) niet? Berg ze dan op in een sieradenkistje. Zo voorkom je niet alleen dat je ze kwijtraakt, maar ook dat ze (te veel) in aanraking komen met de buitenlucht.

 

Ontdek onze collectie 925 sterling zilver

We zijn erg trots op onze sieraden gemaakt van echt zilver. Ontdek de collectie en vind een sieraad dat bij jouw stijl past. Draag jij juist goud en ben je benieuwd naar die verschillen en materialen? Daar hebben we een volgend blog voor in petto! Kun je niet wachten? Neem dan gewoon even contact met ons op. We helpen je graag verder!

 

Shop 925 sterling zilver

 

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Moederdag sieraden | Moederdag cadeautips van Petit Comité
    14 / Apr / 2022

    Petit Comité - 15 / Mar / 2022

    Moederdag sieraden | Moederdag cadeautips van Petit Comité

  • Alles over 925 sterling zilver
    15 / Mar / 2022

    Petit Comité - 15 / Mar / 2022

    Alles over 925 sterling zilver

  • Origineel valentijnscadeau voor haar
    30 / Jan / 2022

    Petit Comité - 15 / Mar / 2022

    Origineel valentijnscadeau voor haar

  • Geboortesteen December Blauw Topaas
    01 / Dec / 2020

    Petit Comité - 15 / Mar / 2022

    Geboortesteen December Blauw Topaas

  • Geboortesteen November Citrien
    01 / Nov / 2020

    Petit Comité - 15 / Mar / 2022

    Geboortesteen November Citrien

  • Geboortesteen Oktober Rozenkwarts
    01 / Oct / 2020

    Petit Comité - 15 / Mar / 2022

    Geboortesteen Oktober Rozenkwarts

  • Geboortesteen September Saffier
    01 / Sep / 2020

    Petit Comité - 15 / Mar / 2022

    Geboortesteen September Saffier

  • Geboortesteen Augustus Peridoot
    01 / Aug / 2020

    Petit Comité - 15 / Mar / 2022

    Geboortesteen Augustus Peridoot

  • Geboortesteen Juli Robijn
    01 / Jul / 2020

    Petit Comité - 15 / Mar / 2022

    Geboortesteen Juli Robijn

  • Geboortesteen Juni Maansteen
    01 / Jun / 2020

    Petit Comité - 15 / Mar / 2022

    Geboortesteen Juni Maansteen

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »