• Gratis verzending
  • 30 dagen bedenktijd


Geboortestenen

Geboortestenen, ook wel edelstenen zijn erg op populair. Zo bestaan er twaalf verschillende soorten geboortestenen, die in contact staan met de twaalf verschillende maanden. De geschiedenis van geboortestenen bestaat al heel lang. Sinds de middeleeuwen hebben de verschillende geboortestenen een belangrijke betekenis voor de mens. De verschillende stenen hebben ieder zo hun eigen betekenis. In de tijd van de middeleeuwen verwerkte zij de verschillende geboortestenen in sieraden, zoals geboortestenen ketting, ringen en ook in verschillende oorbellen. Tegenwoordig zijn de geboortesteen sieraden ook niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Draag jij een geboorte steen op je huid, dan zal dat een positieve werking hebben op jouw functioneren. Ben jij nieuwsgierig naar welke betekenis jouw geboortesteen heeft? Je leest hieronder de betekenis van de verschillende geboortestenen:

Soorten geboortestenen 

Geboortesteen Januari (Granaat)
De geboortesteen van de maand januari is de granaat edelsteen. De rode edelsteen staat symbool voor kracht en zelfbeheersing. Meer dan 500 jaar geleden droegen mensen deze sieraden met de granaat edelsteen om negatieve invloeden van buiten hun lichaam en geest te houden. De rode edelsteen is keihard en werd ook vroeger gebruikt als verdedigingsmiddel. Naast de negatieve invloeden zorgt de granaat steen ervoor dat jouw lichaam voldoende vitaminen kan opnemen. Granaat draagt bij aan de gezondheid van jouw lichaam, zo bevordert de steen ook de bloedsomloop van het lichaam. Niet alleen geliefd door de prachtig kleur van de steen, maar ook de lichamelijke werking. Ontdek wat de edelsteen voor jou kan betekenen. 

Geboortesteen Februari (Amethist)
De geboortesteen van de maand februari is de amethist edelsteen. De donkerpaarse, doorzichtige edelsteen staat symbool voor tevredenheid en het bewustzijn. De amethist geboortesteen ketting wordt veel gedragen door mensen met het sterrenbeeld Vis en Waterman. De naam amethist heeft haar naam te danken aan het huidige Griekenland. Het woord ' amethystos' betekent letterlijk niet dronken worden. Vroeger dacht men dat zij niet dronken of aangeschoten werden, door het dragen van deze steen. Wie wil nou niet deze steen dragen o die reden? Ook zorgt de amethist steen ervoor dat jij je hoofd leeg kan maken en kan zuiveren van negatieve invloeden. Ben jij vastgeroest in oude verslavingen? De steen helpt jou erbij deze taboes te doorbreken. Niet alleen prachtig om haar paarse kleur, maar ook effectieve werking. Shop de amethist oorhangers of amethist oorknopjes.

Geboortesteen Maart (Aquamarijn)
De geboortesteen van de maand maart is de aquamarijn edelsteen. De bleekblauwe, felle edelsteen symboliseert de jeugdigheid, gezondheid en hoop. De kleur van de steen geeft de betekenis van de afkomst van haar naam. De betekenis is namelijk in het latijn, helder zeewater en dat kunnen wij wel begrijpen. Vroeger werd deze steen veelal gedragen door werklui die veel op zee waren. In de Middeleeuwen werd de aquamarijn steen veelal gebruikt om de beelden van Maagd Marie te versieren. Mensen geloofde dat de aquamarijn edelsteen van een zeemeermin afkwam en verkleurde als er onrecht werd aangedaan. Dit verhaal speelt in het hedendaagse leven allang niet meer, maar de prachtige kleur heeft de steen dus te danken aan dit verhaal. De aquamarijn geboorteketting wordt gedragen door veelal gedragen door mensen met het sterrenbeeld Tweelingen en Weegschaal. Shop de aquamarijn oorhangers of aquamarijn oorknopjes.

Geboortesteen April (Kristal)
De geboortesteen van de maand april is de kristal edelsteen. De witte, doorzichtige edelsteen karakteriseert de creativiteit en individualisme. Vroeger gebruikte men deze edelsteen vaak bij medische aandoeningen, zowel fysiek als mentaal. Nog steeds helpt de edelsteen jou bij zowel fysieke als mentale steun. Door de diamand achtige kleur, wordt de edelsteen ook vaak gezien als als een chique uitstraling. Ben jij voorbereid op die look en uitstraling met klasse? Dan is de edelsteen kristal jouw nieuwe favoriet. De kristal geboorteketting wordt vaak gedragen door mensen met het sterrenbeeld Leeuw of Steenbok. Houd jij je geliefdes dichtbij? Kies dan uit één van de twaalf edelstenen. 

Geboortesteen Mei (Smaragd)
De geboortesteen van de maand mei is de smaragd edelsteen. De heldergroene, doorzichtige edelsteen symboliseert rust en zuiverheid. De geboorte steen stimuleert het liefdesgevoel en zorgt voor een stabiele liefdesrelatie. Daarnaast draagt de smaragd geboortesteen bij aan de opbouw van vriendschappen. Er zit veel liefde in deze steen. Tevens helpt de steen jou bij het verminderen van jouw frustraties en zorgt er voor dat jij kalmeert. Ook draagt de steen bij aan jouw zicht. Heb jij problemen met je zicht? De groene edelsteen kan helpen bij het functioneren van jouw gezichtsvermogen. Shop de smaragd oorhangers of smaragd oorknopjes.

Geboortesteen Juni (Maansteen)
De geboortesteen van de maand juni is de maansteen edelsteen. De magische witte maansteen staat in verbinding met de maan. Vandaar dat deze uniek witte edelsteen haar naam te danken heeft aan de maan. De maansteen is erg populair op het moment om haar unieke werkingen en haar prachtige uitstraling. De steen is vooral bekend om haar vrouwelijke eigenschappen. Daarnaast draagt de steen ook bij aan het creëren van een sterk gevoel en zorgt het voor veel liefde. Ook helpt de edelsteen bij de werking van vruchtbaarheid. Het stimuleert de vrouwelijke cyclus en zorgt voor een innerlijke rust. Shop de maansteen oorhangers of maansteen oorknopjes.

Geboortesteen Juli (Robijn)
De geboorte steen van de maand juli is de robijn edelsteen. Deze roze, rode edelsteen zorgt voor kracht en staat symbool voor passie en levenslust. Belangrijke kenmerken voor de edelstenen zijn kracht en moed, dit past ook goed bij de kleur van de edelsteen. De kleur van de liefde zorgt ervoor om gepassioneerd, spontaan en sensueel te zijn. Niet alleen deze kenmerken stralen de kracht uit van de steen, het helpt je ook om een realistische doelen te stellen. 

Geboortesteen Augustus (Peridoot)
De geboortesteen van de maand augustus is de peridoot edelsteen. De prachtige lichtgroene steen peridoot, is uniek in haar soort. De steen zorgt voor jouw persoonlijke groei en je ontwikkeling die je doormaakt. Ben je erg gestresst? Dan kan de steen helpen bij het verminderen van jouw zorgen. Niet alleen helpt de peridoot edelsteen bij jouw mentale steun, ook fysieke problemen kunnen minder worden door werking van de steen. Zo helpt ook bijvoorbeeld bij het herstellen van het immuunsysteem. 

Geboortesteen September (Saffier)
De geboortesteen van de maand september is de saffier edelsteen. De krachtige blauwe steen staat bekend om haar krachten bij de verrijking van je geest. Het stimuleert het zuiveren van je geest en zorgt er voor dat jij doelgerichter kan nadenken. Daarnaast kan de saffier steen bijdragen aan het verbeteren van jouw communicatieve vaardigheden. Heb jij moeite met je spraak? De saffier steen kan jou helpen het te verminderen. Wist jij ook dat de saffier steen, helpt bij het verminderen van stress? Draag de steen dichtbij je en ontdek zelf welke voordelen van de steen jou helpen. 

Geboortesteen Oktober (Rozenkwarts)
De geboortesteen van de maand oktober is de rozenkwarts edelsteen. De geboortesteen sieraad is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Zo is de rozenkwarts steen, de steen van de liefde. De prachtige roze steen is erg populair onder de edelstenen. De liefdessteen geeft niet alleen om te houden van iemand anders, maar ook vooral om te houden van jezelf. Ook helpt de steen het tegengaan van stress en helpt jou om rustig te worden. Maak jij een traumatisch ervaring mee? De rozenkwarts steen helpt je om weer te kalmeren. Shop de rozenkwarts oorhangers of rozenkwarts oorknopjes.

Geboortesteen November (Citrien)
De geboortesteen van de maand november is de citrien edelsteen. Meer geluk en welvaart tegemoet gaan? De oranje/geelachtige steen helpt je hierbij. Kan jij wel wat vrolijkheid gebruiken? De edelsteen helpt je de sombere dagen tegen te gaan. Ook helpt de steen je open te stellen en stimuleert het jou om nieuwe mensen te ontmoeten. Belangrijke kenwoorden voor de gele edelsteen zijn zuiverend en kalmerend. De steen helpt je om de donkere regenachtige november tegen te gaan en helpt je van de vermoeidheid af te komen. Shop de citrien oorhangers of citrien oorknopjes. 

Geboortesteen December (Blauwe topaas)
De geboortesteen van de maand december is de blauwe topaas edelsteen. De laatste steen van de twaalf maanden. De heldere lichtblauwe topaas steen heldert de geest. De steen zorgt ervoor dat jij informatie beter kan verwerken. Communicatievaardigheden verbeteren of spreken in het openbaar? Met deze edelsteen ben jij zelfverzekerd over jouw kwaliteiten. Shop de blauw topaas oorhangers of blauw topaas oorknopjes.

Petit Comite en haar liefde voor edelstenen.

De voorliefde voor de ketting met geboortesteen bestaat al erg lang. Niet alleen om de prachtige schoonheid van de edelstenen, maar ook de werking en de kracht van de geboortestenen. Wij van Petit Comité zijn ook dol op edelstenen in sieraden. Zo is iedere edelsteen uniek en daarmee is ieder sieraad speciaal. Sieraden met een betekenis dat is waar wij van Petit Comite trots op zijn. Meer weten of ben jij nieuwsgierig geworden naar alle edelstenen? Dat kunnen wij van Petit Comite best wel begrijpen. Ben jij benieuwd hoe alle geboortesteentjes eruit zien? Jij shopt ze dan allemaal hier ! Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar alle andere sieraden, die gemaakt van mineralen? Bekijk dan eens al onze andere edelstenen sieraden. 
Heb je meer vragen over de werkingen van de edelstenen? Stel ze gerust door een e-mail te sturen naar [email protected] 

 

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »